London office building skyscraper, working & meeting
Huge distribution warehouse with high shelves and forklift
LONDON, UK - DECEMBER 19, 2014: Late office workers
parking
previous arrow
next arrow

Retail

Voor winkels is een goede verlichting essentieel voor een goede verkoop. Met licht “wijs” je als het ware de klant richting de producten. Met de juiste uitlichting zorg je ervoor dat het product er aantrekkelijk uitziet.

De LED oplossingen van Leddy’s for business ondersteunen deze marketinggedachte en zorgen voor een optimale belichting en product uitlichting. Daarnaast zorgt de juiste verlichting ervoor dat de klant zich dusdanig op zijn gemak voelt dat hij genegen is om langer te blijven.

Goede winkelverlichting kenmerkt zich door een effectief samenspel tussen de algemene, ruimtelijke verlichting en slimme accentverlichting.

Advies over het meest optimale verlichtingsplan voor jouw winkel? Mail ons voor een vrijblijvend gesprek, wij laten je graag zien wat de mogelijkheden zijn en welke licht aanpassingen kunnen leiden tot een hogere verkoop.

Om specifieke objecten in de winkel te accentueren worden LED spots met hoge kleurweergave ingezet. Deze zorgen voor de gewenste accentuering zonder dat de natuurlijke kleuren worden vervormd.

Dimbare LED spots en plafondlampen zijn op hun beurt weer effectief in te zetten om een prettige balans tussen licht en schaduw te creëren. Zo’n contrastrijke verlichting zorgt ervoor dat wanneer klanten de winkel binnenkomen ze zich snel kunnen oriënteren en een totaaloverzicht krijgen van de grootte van de winkel en de productaanbiedingen.

LED WIjnhovens

Kantoor

Verlichting is van grote invloed op de werkprestaties. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat door traditionele verlichting te repliceren met LED de werkprestaties toenemen. Een geroemd onderzoek is die van het Academisch ziekenhuis Hamburg-Eppendorf. Het onderzoek concludeert dat de leessnelheid werd verhoogd met bijna 35%, het concentratievermogen steeg waardoor het aantal fouten daalde met 45% en bij het oplossen van rekenproblemen daalde de hyperactiviteit met 76%.

Er zijn een aantal factoren waar, met de keuze voor de beste LED verlichting op kantoor, rekening mee gehouden moet worden. Allereerst is het raadzaam om een zo natuurlijk mogelijke lichtkleur toe te passen. Dit zorgt voor een beter visueel comfort en goede prestaties. Er zal kritisch gekeken moeten worden naar de hoeveelheid licht die nodig is om optimaal te kunnen presteren. Daarnaast moet voorkomen worden dat men verblindt raakt door te veel licht.

Wijnhovens biedt een rijke keuze aan armaturen zodat voor elke omgeving de beste verlichting bereikt kan worden.

In de NEN-EN 12464-1:2011 (nl) zijn alle licht normeringen voor werkruimtes vastgelegd. De norm wordt uitgelegd in lux waarden. Voor kantoren geldt het volgende:

  • Gegevensverwerking (schrijven, typen, lezen) 500 lux
  • Technisch tekenen 750 lux
  • Conferentie- en vergaderruimten 500 lux
  • Receptiebalie 300 lux
  • Kopieerruimte. 300 lux
  • Archiefruimte 200 lux

En ook voor toilet- en kantine ruimtes, gangen e.d. zijn lux normeringen vastgelegd. Het is dan ook belangrijk dat er vooraf goed wordt nagedacht over het lichtplan.

Neem voor een vrijblijvend lichtadvies contact met ons op.

Bedrijfshal

De verlichting in bedrijfshallen drukt bij veel bedrijven zwaar op de energierekening. LED verlichting is veel energiezuiniger dan de traditionele verlichting. De investeringskosten bij de overgang naar LED is veelal binnen een jaar terugverdiend. De LEDs gaan lang mee. Een overgang naar LED heeft een positief effect op de energierekening en reduceert door de lange levensduur eveneens de downtime.

Om de best renderende oplossing te vinden moet er rekening gehouden worden met het type bedrijfshal waar de verlichting gehangen moet worden.

Magazijnen, productiehallen, werkplaatsen, fabrieken, remises… elke plek vereist een eigen lichtplan voor het beste resultaat.

Een één op één oplossing is dan ook niet direct te geven. Daarvoor komen we bij je langs om de situatie op te nemen en je van het beste advies te voorzien.

Overig

Bedrijfshallen, winkels en kantoren zijn niet de enige panden die wij van LED voorzien. Ook parkeergarages en appartementencomplexen hebben baat bij LED. Qua licht, maar zeker ook qua kostenbesparingen. Zeker als het panden zijn die dag en nacht verlicht worden zijn de financiële voordelen enorm.

 

Ook overstappen op LED? Wij helpen je verder.